söndag 14 mars 2010

Köksträdgårdar på TV

Sista avsnittet av "Värdshusträdgården" sändes i fredags och med det så var ännu en serie av små ätbara trdägårdstips till ända, och inte vet jag om det var så direkt matnyttigt,men ändå ett trevligt inslag i fredagssoffan och naturligtvis inspirerande till egna stordåd och prunkande skördar. Annars så har det ju faktiskt varit en del kring ämnet på Tv den senaste tiden, och jag tänker då naturligtvis på "Trädgårdsfredag" med Mandelmann, som förgyllde fredagarna tidigare (eller oftast reprisen på söndagarna). Det vore väll en trevlig tanke om den serien återupptogs tycker jag.

Själv så tycker jag nog att den Brittsika serien "Från trädgård till Tallrik"med Monty Don var den bästa.(att skörda basilika med skottkärra har alltid tillhört en av mina hemliga drömmar.)

Här är en liten videolänk med vansinnigt kloka ord från Monty Don, som tydligen höll på att stryka med av en stroke härom året efter att han jobbat under tre år med serien"Around the World in 80 Gardens" . http://www.guardian.co.uk/environment/video/2008/aug/30/monty.don

(Jag har desperat försökt i ett dygn att få in videon direkt i länken men av nån anledning så går det inte så ni får helt enkelt göra er omaket att klicka er vidare) Så nu undrar man vad som blir nästa TV-serie för oss som gärna odlar grönsaker, filosoferar över täckodling och växelbruk. Vi som slänger ihop en omelett på det vi kan raffsa i hop i landet, Vi som gärna sitter med jeansskjorta i trädgården och talar lösningar på världsproblem och som faktiskt tror att livet blir bättre av att man har jord under naglarna?

5 kommentarer:

 1. Lustigt att du skriver om Around the world...serien för den ligger precis brevid mej, fick den i julklapp och jag har inte sett hela än men ikväll!
  Jag har lagt till en bild och länk till dej, snodde en av dina bilder, hoppas att du gillar den :-) Skrolla ner, H sidebar.

  KÖKSTRÄDGÅRDEN

  SvaraRadera
 2. Aha! fins den på dvd då antar jag? har sett lite på nätet,verkar bra. Trevligt att du tagit en länkbild.

  SvaraRadera
 3. Såg repris igår måndag av Värdshusträdgården och efter programmet påannonserades att följande måndagar 19.30 i SVT2 kommer fortsättning på förra årets sändning om engelska öppna trädgårdar och entusiaster som försöker komma med "i gänget". Definitivt min favorit bland utröstningsprogram på teve! Ha det gott, Charlotta

  SvaraRadera
 4. Ja, Fork to fork var jättebra. Mer sånt. Nu får vi se vad SVT bjuder på till sommaren.

  SvaraRadera
 5. Visst är det trevligt med trädgårds/grönsaksodlingsprogram...speciellt under vinterhalvåret, då längtan är som störst! :o)
  Ha en fin helg,
  Lydia

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...