måndag 10 januari 2011

The Ark!

Såg i tidningen att någon rysk smarting tänkte sig att bygga en ark, eller rättare sagt serietillverka en hel radda med arkar, som man kunde ta i bruk då klimatförändringarna står som spön i backen.Nu tror jag kanske inte riktit att det är så enkelt att bara segla iväg från allt och tro att man ska kunna leva vidare med en ,så kallad,"nystart" av livet och för mänskligheten. Först och främst för att det helt enkelt inte finns så många ställen att segla till då vi bara har en planet! Jag tror däremot på att skapa öar i eländet.Hållbart fungerande samhällen som kan fungera som föregångare och resursbanker då den breda allmänheten så småning om börjar inse allvaret i det vi gör just nu. Små öar som kan breda ut sig och knytas samman,länkas (liksom blogginlägg i cyber rymden) mellan varandra och skapa större områden som fungerar. Då menar jag inte enbart fysiska platser utan även kontaktnät bland mäniskor som gör något och skapar hållbara lösningar inom sina områden och utifrån sina möjligheter. Så med dom orden så kan jag bara avsluta med säga till mej själv!Det var väll inte så jäkla svårt att knåpa ihop,även om det tog ett halvår!

3 kommentarer:

 1. Jag tror också på att skapa öar, jag gör en själv, he he ! (Varje människa är en ö finns det visst ett talesätt som heter). Nä skämt åsido, så tror jag att det kommer behövas i framtiden, ganska snart faktiskt. Men ett tag kände jag mig nästan som Noah, när jag samlade på mig ätliga växter på löpande band. Gillar din blogg !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 2. Nice to have you back!!! Har du beställt några fröer ännu? ;)

  SvaraRadera
 3. inga fröbeställningar ännu, och vid senaste inventeringen så kunde jag konstatera att det finns mycket kvar sedan förra året. Men en skaplig lista lär det nog bli ändå...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...