torsdag 13 januari 2011

Stefans lilla gröna

Vad vore en vinter utan litteratur,och vad vore en blogg utan bokrecensioner. Jo, tämligen fattigt får man väl säga. Denna jul fick av min hustru, just den julklapp som jag önskat,nämligen Stefan Sundströms bok "Stefan´s lilla gröna, en handbok i utanförskap".En bok titel som jag naturligtvis borde snott långt innan han hann före! Nåja,antar att min bok kommer att dröjja ett tag till, (fast om den någonsin skulle skrivas så tror jag nog vi skulle röra oss inom samma områden,). Herr Sundström som inte bara är vis/pop sångare och trubadur utan även hängiven odlare beskriver sina vedermödor och steg mot ett mer självhushållande liv (även om han inser att det inte går fullt ut). Det är drömmar om ensamma gubbar som bor i skogen och gör revolt genom att klippa av el-ledningen . Vi får lära oss hur man gör surmört,snus ,tuppsoppa och en del andra av livets nödvändigheter. Det är inte ytterligare en bok i raden om hur man går till väga för att odla växter eller hur man ska föda upp fåren, Jag skulle nog se det som en bok med tankar om en bättre värld, eller vad en bättre värld skulle kunna vara, om utanförskap,om oberoende.Eller om han själv inleder boken: "Jag känner bara ett behov av att berätta om mina projekt som jag haft genom åren för att i någon liten mån känna mej oberoende av samhället. jag vill berätta hur skönt jag tyckt det har varit att gå genom en Liedl-butik och känna ha ha,jag behöver inte era tomater,jag har egna hemma!!! Eller förbi Pressbyrån och ge snuskylen ett långfinger,med en stor fet egenproducerad snus under läppen."
Läs den helt enkelt! Eller åtminstone titta på alla sköna bilder, bara det kan inspirera! (Fast det var fan så synd att han snodde min boktitel!)
Läs mer på: gt.expressen
Så med tanke på den bok jag läser nu så hoppas jag återkomma med fler bokinlägg, i allfall ett-och det är troligen om den enda bok man behöver!

5 kommentarer:

 1. Den fick jag i julklapp.....Helt underbar!
  Dessutom har jag det mesta han gjort i musikväg.
  Trevligt förresten att kompostfilosofen vaknat igen!

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma hörredu!

  Och om jag ska ge mig på en gissning av vad nästa recension kan komma att avhandla så... är det kanske en bok med en röd rotfrukt på framsidan?

  SvaraRadera
 3. Ååå ska önska mig den i födelsedagspresent!

  SvaraRadera
 4. Nja, inte röd rotfrukt på, (undra vilken det kan vara?)Snarare troligt att det är Ett strå på framsidan av denna revolutionerande bok...

  SvaraRadera
 5. Gu va nyfiken jag blir ! Stefans bok står redan på min önskelista, får se om man kanske kan få den på födelsedan.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...