tisdag 2 februari 2010

Sådde en grön glob...

Låter onekligen väldigt filosfiskt och nästan en aning religiöst,( och på den sjunde dagen så sådde han en grön glob...) men det är inte märkvärdigare än att jag idag sått årets första fröer (om man nu inte räknar med perennerna som jag sådde i höstas) och en av de sorter som jag nu startade livscykeln för var nämligen en kronärtskocka vid namn "Green Globe" som ska bli väldigt spännande att se hur det går, har nämligen aldrig tidigare sått kronärtskocka. Tänkte att det skulle kunna passa bra i den "högresta rabbatten" tillsammans med majs,jordsärtskocka och solros ? Den andra sådden var rotselleri "Dolvi" samma som förra året,fast då var jag ute betydligt mycket senare och dom knölarna hann inte mer än bli som golfbollar. Så då var man med andra ord i gång då med vårbruket, hade lovat mej själv att åtminstonde hålla mej till efter Januari, och det lyckades faktiskt med en dag till godo. förra året var jag lite väl ivrig och sådde sommarblommor i januari som sedan mest stod och stampade fulla med bladlöss utan att växa särskilt under våren (trots extra belysning). Men nu så tar vi nya tag och på bordet har Impecta´s katalog fått sällskap av Runåbergs härliga trycksak. http://www.runabergsfroer.se/ Nu gäller det bara att försöka sammanställa alla önskelistor och försöka få iväg en beställning, en som jag säkert ska ha är iallfall "Painted Mountain" majs från Runåbergs, en härligt flerfärgad majs, som säkert kan bidra med fägring till ovan nämnda rabatt. Både den omnämnda perennplanteringen och jordärtskocke planteringen finns omtalade i tidigare inlägg,men jag får aldrig riktigt till det då jag ska klistra in länkar till äldre inlägg...?

5 kommentarer:

 1. Alltid roligt att läsa dina inlägg! Även jag har förmågan att börja alltför tidigt.

  SvaraRadera
 2. Kul att du sått Green Globe, för det har jag också och det är första gången för mig med att odla kronärtskocka. Sådda mina i mitten av januari och det börjar bli dags för omskolning. Det ska bli mycket spännande, det här. Vilken odlingszon bor du i? Själv bor jag i gränslandet mellan zon 3 och 4, så det är väl på gränsen om det ska gå.
  Ha det gott i vinterlandet,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Zon 2 säger dom att det är, men just nu så påminner det mer om zon 8 där jag bodde tidigare...

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att läsa din blogg! Hur blev majsen du sådde? År det prydnadsmajs eller ätbar som är flerfärgad? Blev lite intresserad. Jag planerar nämligen också en rabatt med kronärtskockor, solrosor och majs. Blev inspirerad :)

  Gunbjörg

  SvaraRadera
 5. Hej och välkommen hit!
  Den högresta rabatten, blev inte så där jätte lyckad, vilket främst beror på att jorden i princip var nybruten lerjord som varit gräsmatta i minst 40 år, och endast täckt med lite täckmaterial. Trots detta så blev det ändå bra med jordärtskockor, majsen (painted Mountain) växte skapligt,fast inte mycket att skörda. Så i år så har jorden rett sig lite mer och troligen blir det gurkor på samma plats?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...