fredag 5 februari 2010

Utsädet äro beställt...

Så,då har man lyckast sammanställa listorna och kommit till skott med dom vältummade sidorna i årets frökataloger.
En diger lista till Impecta och en till Runåbergs (kunde inte bestämma mej för vem jag skulle gynna så det fick bli båda). Hade tänkt att stolpa upp allt vad som är beställt här, men insåg att jag helt enkelt inte orkar, och jag vet heller inte hur spännande läsning det skulle bli med långa rader av grönsaksnamn. Kommer istället att omnämna dom olika sorterna då dom planteras.(om inte annt för min egen skull).
Många sorter blev det och dom flesta är valda på måfå och utifrån vad jag tror kan bli bra. Många sorter har jag valt för att kunna använda dom så mycket som möjligt.vilket innebär att jag tittar en del på lagringsegenskaper och köldtålighet. Det är ju inte så stor mening att odla grönsaker hela sommaren som man inte hinner äta upp innan dom vissnar om man säger så!
Sen vill man ju gärna att det ska vara lite tjusigt också, så vissa sorter så har jag gått mot mina principer och dömt efter utseendet. Nåväl mina vänner, vackra namn är det på många grönsaksorter i allfall, här är några och ni som kan era grönsaker känner så klart igen dom, för er andra kan jag bara säga titta på Värdshusträdgården på TV ikväll och bli inspirerad. Alderman,Prizewinner,Genovese,Blue Hubbard,Painted Mountain,Pink lettucy,Sub-arctic plenty,Roma ,Fino Verde, Aquadulce,,Vates Dwarf Blue Curled Scotch, Musselburgh, Sweet Siberian, ,Rhubarb Chard, Jaune du Doubs... Dig for victory!

2 kommentarer:

  1. Sitter som alltid med ett småleende på läpparna när jag läser dina intressanta och mysiga inlägg. Mina beställningar har inte kommit iväg än - jag försöker banta ner mina listor men det blir fler och fler som blir ditskrivna...stånk...

    SvaraRadera
  2. Apropå Dig for Victory: Du vet väl att det fanns en engelsk rörelse på 1600-talet som kallades diggers. Jorden skulle ägas gemensamt och skörden delas... sen dess har väl folk lagt in lite av varje i begreppet. ´För mig är en digger en som kämpar för hemodlat/närodlat och för att alla ska få odla en jrodplätt,. Men dela på skörden, nja.
    lenai/digger

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...